top of page

HISTORIE & LEUKE WEETJES

Petrus en Paulus heeft een eervolle vermelding in het Guinness Book of Records voor een geslaagde poging van de grootste fruitmand ter wereld op 11 juni 1988.

Het verhaal van Petrus & Paulus begon op 6 juni 1978 in Hulst. De broers Peter en Paul openden een restaurant tearoom. Na voortdurend succes in Hulst, besloten zij ook in Sluis een restaurant te openen.

De afstand tussen Hulst en Sluis bleek groter te zijn dan eerst gedacht. Daarom besloot Peter in Hulst te blijven en nam Paul het restaurant in Sluis op zich. Na jaren hard werken breidde het bedrijf zich uit in de familie. In Sluis zorgen de dochter en schoonzoon van Paul voor het schitterende restaurant.

Vandaag de dag valt Petrus & Paulus op door zijn mooie etalages en uitstraling. Veel van de ingrediënten worden uitgestald in de etalage, zoals vers fruit. In het restaurant kunnen de gasten genieten van heerlijke verse pannenkoeken en wafels. In het restaurant kan genoten worden van uitgebreide lunchgerechten, pannenkoeken, wafels en poffertjes en vers fruit.
LEUKE WEETJES

-In 2017 en 2018 deed Petrus en Paulus mee aan de Nederlandse Kampioeschap Beste wafel van Nederland

en won tot twee keer toe de Derde prijs!

-In 1988 deed Petrus & Paulus een geslaagde recordpoging. Op 11 juni bezocht het Guinness Book of Records het restaurant om te meten of er een record gevestigd werd: de grootste fruitmand ter wereld. De gevlochten fruitmand was 5 meter lang en 2 meter breed. Het totale gewicht was 2778kg. In de mand zaten meer dan 150 verschillende soorten fruit. 
 

- Behalve het record voor de grootste fruitmand, heeft Petrus & Paulus prijzen gewonnen voor diverse ijsjes.

_MAR3590.jpg

Follow us on Facebook @PetrusenPaulus

Instagram
bottom of page